En wat dan?

De eerste rustweek zit erop. Nog één te gaan en dan volgende week zondag weer een kort duurloopje. Ik voel mij nu
voor 90% hersteld, maar wil die laatste 10% er graag bij hebben en vandaar die tweede week rust. En wat dan? Om te  beginnen wil ik op mijn 5fingers blijven lopen of in ieder geval op een soort gelijk schoeisel. Er is redelijk veel discussie over dit soort minimalistisch schoeisel voor hardlopers. De tegenstanders zeggen , er zit geen demping in, geen voetbed, geen stabiliteit, geen correctie mogelijkheid enz. De voorstanders zeggen dat niet nodig is. Beide groepen komen natuurlijk ook met mooie praktijkvoorbeelden om hun argumenten te ondersteunen.  De toekomst zal uitwijzen welke groep gelijk krijgt , maar waarschijnlijk houden beide aan hun gelijk vast. Ik hou mij hier niet mee bezig. Wat voor mij belangrijk is dat ik met veel plezier en blessurevrij op mijn 5fingers hardloop. Wat ik ook weer wil gaan doen is mijn dagelijikse ochtendrondje van zo'n 5 á 6 km. Dat mis ik nu wel. Natuurlijk gaat het lyporunning gewoon door. Ik heb geen marathon of iets dergelijks in de planning staan. Mijn doel is met plezier en blessurevrij hardlopen en mocht daar in de toekomst een loopevenement in passen dan is dat prima.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s