Heeft lyporunning een positieve bijdrage geleverd aan mijn marathon?

Eind vorig jaar ben ik begonnen met lyoprunning ( spreek uit als lipo…). Begin dit jaar besloot ik de marathon van Utrecht te gaan lopen en in de voorbereiding hierop lyporunning zoveel mogelijk toe te passen.  Doelstelling was op een gezonde manier en blessurevrij uitlopen van deze marathon. Voor degene die nog niets van lyporunning weten lees waarom lyporunning en praktische invulling lyporunning . Nu is het interressant om te kijken of lyporunning een positieve bijdarage heeft geleverd aan mijn marathon. xc9én van de doelstellingen was trainen met een laag blessurerisico. Ik heb de gehele voorbereiding zo goed als blessurevrij gelopen. xc9én kleine hapering omdat ik zo eigenwijs was om een versnelling in mijn jeugdige overmoed door te zetten. Een tweede doelstelling is vermindering gewicht en vetpercentage. Ik ben ruim 2 kg afgevallen, vetpercentage nam met 2% af en mijn BMI daalde naar 22,5 . Alle waarden waren gedaald naar de onderste helft van het gezonde gebied. Met de laatste doelstelling van lyporunning, het verbeteren van mijn aerobe uithoudingsvermogen, is het zeker goed gekomen gezien het probleemloos uitlopen van de marathon. Ik weet het natuurlijk niet helemaal zeker of dat dankzij lyporunning is geweest, maar ik heb gedurende de marathon geen enkel probleem gehad met mijn vochthuishouding en ook het hongergevoel is weggebleven. Ik heb de marathon van Utrecht 2011 uitgelopn in 4:05:21.

Voor mij staat vast dat lyporunning een positieve bijdrage heeft geleverd aan mijn marathon en lyporunning zal het fundament zijn waar ik al mijn toekomstige marathonvoorbereidingen op zal bouwen.  Voor mij heeft lyporunning zijn waarde bewezen, mits je natuurlijk in de juiste hartslagzone en op de energiezuinige HT Runningtechniek loopt.

Een gedachte over “Heeft lyporunning een positieve bijdrage geleverd aan mijn marathon?

  1. Vraagje, welke 5finger model “schoen” heb je gekocht?
    Ik wil ze ook aanschaffen maar twijfel nog over welk model.

    Gr,

    Martin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s