invulling van mijn trainingen

Begin van de week schreef ik: "Vanaf nu ga ik het hardlopen weer intensiveren. Ik wil er nog even over nadenken hoe ik dat ga doen, maar daarover volgt later deze week meer". We zitten nu aan het eind van de week en is het tijd om te vertellen hoe ik mijn komende trainingen ga invullen. Ik ben niet van plan om dit jaar nog een marathon te gaan lopen dus duurlopen van langer dan 2,5 uur staan niet meer in de planning, maar omdat ik hardlopen leuk vind blijf ik wel bijna dagelijks een training doen. In grote lijnen ziet het er als volgt uit:

maandag rustdag
dinsdag middellange rustige duurloop
woensdag korte snelle duurloop
donderdag middellange rustige duurloop
vrijdag korte duurloop
zaterdag intensieve interval
zondag lange rustige duurloop

Met een middellange rustige duurloop bedoel ik een duurloop van rond de 10 km in praattempo. Een korte duurloop is rond de 6 km in korte berichtentempo. Een korte snelle duurloop is rond de 6 km warvan 4 km in ja en nee antwoordtempo. Een intensieve interval ligt rond de 90% van het haalbare op die afstand.( voorlopig over 400 m ) De lange rustige duurloop is tussen de 1,5 en 2,5 uur in praattempo. Dit schema is bedoeld als richtlijn voor de komende periode, maar ik ben geen slaaf mijn schema en zal er dus als de omstandigheden daarom vragen hiervan afwijken. Hou jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s