Ik wist nog niet welk tempo

Wat later dan gewoonlijk heb ik vanmorgen mijn looptraining gedaan. Meestal doe ik die voor het ontbijt, maar vanmorgen heb ik eerst uitgeslapen en ontbeten. Thee en croissants.  10:45 uur vond ik een mooie tijd om met de training te beginnen. Ik wilde een duurloop doen van 10,3 km , maar wist nog niet in welk tempo. Dat moest zich ontwikkelen tijdens de training. De eerste paar honderd meter gingen rustig, maar al snel ging het tempo omhoog. Eigenlijk hoefde ik hier niets voor te doen. Het enige wat ik deed was mij focussen op mijn eigen HT Running techniek. Houding, ademhaling en ontspanning zijn drie belangrijke elementen  in de HT Running techniek. Deze heb ik de afgelopen maanden verder ontwikkeld toen ik op mijn 5fingers liep.  Vanmorgen liep ik trouwens op mijn Mizuno's. Zoals ik al schreef ging na een paar honderd meter het tempo omhoog. Het liep heerlijk en kon nog een gesprekje met een fietser aangaan die verrast was toen ik hem inhaalde. Juist omdat het zo lekker ging besloot ik in dit tempo door te lopen en maar te zien waar het eindigde. Het eindigde na 10,3 km, aan het eind van mijn rondje. Een blik op miijn horloge vertelde me dat ik er 41:45 min over had gedaan. Ik was toch wel enigszins verbaasd over deze rappe tijd , omdat ik de afgelopen maanden weinig op tempo's heb getraind. Voor mij is dit een bevestiging dat ik met mijn lyporunning en weinig snelheidstraining heel ver kan komen. Daarnaast is dit trainingsprincipe volgens mij weinig blessure gevoelig , wat voor zowel de gezondheidsloper als de prestatieloper van wezenlijk belang is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s