Wat is beter : stukje dribbelen of rust?

Toen ik vanmorgen opstond voelde ik het gelijk, moeie benen. Ik had de snelle 4 km van gister nog in mijn benen. De vraag die ik dan interressant vind is wat kun je het beste doen in zo'n geval. Een rustig stukje dribbelen of rust. Ik neig steeds meer naar het laatste. Volgens mij moet je het lichaam dan niet opnieuw vermoeien , maar het rust en tijd geven om te herstellen. Dit breng ik nu al een tijdje in praktijk en ik ben er zeer tevreden over. Van blessures is geen sprake en ik heb ook niet de indruk dat het ten koste gaat van mijn conditie, snelheid enz. Het tegendeel is eerder waar, ik voel mij juist fitter daarna. Het lichaam heeft de tijd gehad om te herstellen en is juist sterker geworden om een volgende inspanning beter aan te kunnen. Ben benieuwd hoe het morgenochtend is. Voelen de benen goed dan wordt het een rondje lyporunning en anders nog een dag rust. Zondag ga ik weer een lange duurloop in de AWD doen van ongeveer 21 km. Het aanvangs tempo zal rond de 10 km/uur liggen en dan langzaam oplopen naar ongeveer 12 km/uur. Heb je zin om mee te lopen , vertrek 09:00 uur parkeerplaats Oase, Vogelenzang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s