Eerste ervaring op huaraches sandals

Vandaag heb ik mijn eerste rondje hardgelopen op de huararches sandals Enige tijd geleden had ik die gekocht bij anyones running . Huaraches sandals is het schoeisel waar de Tarahumaras op lopen. Volgens velen behoren zij tot de beste lange afstandloperlopers van de wereld en ze spelen een hoofdrol in het boek Born to run . Zoals gezegd had ik de sandalen besteld bij anyones running en je krijgt ze dan aangelverd als "bouwpakket" Je moet zelf gaan frxf6belen  om dan uiteindelijk je sandalen op maat te krijgen. Als je het filmpje op internet ziet lijkt het heel makkelijk. De praktijk wijst voor mj anders uit. De grove sandaal had ik gauw , maar dan komt de verfijning op maat.  Het koord dat erbij geleverd werd als veter zat voor geen meter en na enig zoeken vond ik een rond elastiek wat een stuk prettiger zat. Regelmatig heb ik er een stukje op gewandeld en wat aan de sandaal "gesleuteld".  Vandaag was het dan zover dat ik er een stukje op ging hardlopen. De eerste km ging zonder enig probleem, maar daarna begon de rechter snadaal onder mijn rechtervoet weg te schuiven , zodat de buitenkant van mijn hiel over de rand kwam. Regelmatig even gestopt om de sandaal bij te stellen leverde geen succes op. De linkersandaal zit echter als gegoten. Na 5,6 km was ik weer thuis met een blaar op mijn rechterhiel rijker. Dit wordt dus nog even sleutelen. Hopelijk heb ik er niet teveel afgeknipt , want dan helpt sleutelen niet meer. Als het lukt om de beide sandalen op de juiste pasmaat te krijgen,  dan ga ik daar zeker plezier aan beleven. Morgenochtend maar weer op mijn FiveFingers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s