Wanneer was het ook al weer?

Ik vroeg mij vanmorgen tijdens de duurloop af : "Wanneer was het ook al weer"? Wanneer was het de laatste keer dat ik een hardloopwedstrijd voor mijzelf gelopen. Thuis gekomen heb ik dat opgezocht en het bleek in april 2007 geweest te zijn. De road air run 10 km in 35:51 min. Dat is ruim 4 jaar geleden. Daarna heb ik nog wel regelmatig aan hardloopevenementen meegedaan , maar dan niet als wedstrijd. Meedoen voor de lol, als gangmaker voor een loper of als  pacer voor een groep.

De afgelopen jaren heb ik menig marathongroep begeleid en ook met hun de lange duurlopen meegedaan. Bijna altijd ging dit in een tempo van rond de 9 km/uur. Een tempo wat een stuk langzamer was dan ik in de jaren daarvoor liep. Deze marathon begeleiding heb ik altijd met veel plezier gedaan en hiermee zeg ik niet dat ik dit niet meer ga doen, maar het voelde vanmorgen heerlijk om voor mijzelf te lopen. Geen horloge om of hartslag meter om. Lopen op souplesse. Soepel het ene been voor het andere op de duingrond laten landen. Niet gaan werken maar lopen op mijn buikademhaling . De HT Running techniek . Ik liep zomaar 21 km in 1:35:04. Een nieuw loopdoel heb ik nog niet, maar dit jaar geen marathon meer. Heel voorzichtig denk ik eraan om mee te doen aan het Kennemercross circuit wat in november begint. Als wedstrijdloper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s