"Ouderwets" weekje FiveFingers

Deze week weer een "ouderwets" weekje FiveFingers gelopen. Ruim 58 km. De trainingen komen morgen op de blog te staan. Ik zeg wel ouderwets, maar zo ouderwets is het natuurlijk niet. Ik loop er nu pas een jaar op en ben eigenlijk net beginner af en beschouw mezelf als licht gevorderde FiveFinger loper.  Het grootste deel van mijn trainingen heb ik deze week in een T1 tempo gelopen. voor de cijferaars onder ons betekend dat een hartfrequentie van 115 – 122. Dit is 55-60% van mijn hf reserve ( formule van Karvonen ) . Ik kom hier nog mee vooruit ook. De paar keer dat ik dit tempo in hardloopschema's voor anderen heb ingevuld kreeg ik in veel gevallen een mailtje terug of ik hun wel serieus nam als hardloper, want dit tempo ging helemaal nergens over. Ze werden gepasseerd door rollators. Ik mailde dan steevast terug dat ze het goede tempo te pakken hadden. In de feedback die ik van de lopers na vier weken terug kreeg, ik maak schema's van 4 weken, stond dan ook altijd dat ze harder hadden gelopen. Nou moet ik wel zeggen dat lopers vaak harder lopen dan in het schema staat, maar daar een volgende keer meer over.

Nog even terugkomen op FiveFingers en T1. Volgens mij zijn die voor elkaar geschapen. Trek ik mijn Fivefingers aan dan loop ik eigenlijk automatisch T1 en moet ik "moeite" doen om T2 of harder te lopen. Dus ik blijf lekker "ouderwets" op mijn FiveFingers in T1 lopen. Ook dan ben ik in beweging, loop ik hard, verbeter ik mijn aerobe uithoudingsvermogen, stimuleer ik mijn vetverbranding, kan ik mij helemaal richten op de HT Looptechniek, weinig risico op een blessure, heb voldoende adem over om met anderen te praten en lopen in dit tempo schijnt ook nog goed te zijn voor de psyche (runningtherapie). Ik zal er echter geen wedstrijden mee winnen. Hoewel……… ik val binnenkort wel in de 50+ categorie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s