Voorspoedige marathon voorbereiding

Met nog 7 weken te gaan verloopt de voorbereiding op de midwintermarathon 2012 in Apeldoorn voorspoedig.  Vanmorgen een duurloop gedaan van 28 km wat het weektotaal van deze week op 83 km brengt. Het aantal km’ters kan wat meer of minder zijn, omdat ik geen afstandmeter bij me heb. Ik gebruik de website afstandmeten.nl en vul dat aan met geschatte afstanden. Het maakt eigenlijk ook niet uit of het een paar km meer of minder is. In het verleden heb ik volgens mij  nooit meer dan 80 km in de week gelopen in voorbereiding op de 50  marathons die ik heb gelopen. Dat laatste is ook een schatting omdat ik ze nooit heb bijgehouden.  Zoals ik al zei, vanmorgen 28 km gelopen. Het makkelijkste stuk van deze duurloop waren de eerste 9 km. Deze waren vlak over de verharde weg van huis naar het strand. Op het strand aangekomen was het nog donker en zag ik een hoop witte schuimkoppen op de golven. Het waaide nogal stevig en ik had wind tegen, maar als je je ene voet maar voor je andere blijft zetten ga je gewoon vooruit. Na zo’n 7 km strand de duinen ingegaan. Hier heb ik gekozen voor een onverharde heuvelroute waarin nog geen 100 m vlak was.  De route eindigde bij restaurant Ridders van Brederoode waar ik andere lopers ontmoette voor een cappuccino . Het schijnt dat het parcours in Apeldoorn best zwaar is, maar met nog een paar keer de route van vandaag, mag dat geen probleem zijn. Het plan is om de komende weken de duurloop uit te breiden naar de 30 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s