Nog maar 6 weken

Nog maar 6 weken en dan is het alweer zover. Op 5 februari loop ik mijn eerste marathon van 2012. De midwintermarathon in Apeldoorn. De afgelopen 4 maanden heb ik best vaak gelopen. Gemiddeld zo’n  5 keer in de week. Bijna alle trainingen zijn rustig tot zeer rustig geweest. Het doel hiervan was om een basis aerobe uithoudingsvermogen te krijgen, waarmee ik in 2012 verder kan. Daarnaast wilde ik mijn lichaam laten wennen aan de belasting van 5 tot 6 keer in de week trainen. Ik merk dat ik nu conditioneel geen moeite heb met zo’n 80 km in de week lopen en mijn lichaam ( gewrichten, spieren pezen enz ) geeft ook aan dat het deze belasting aankan.

De komende weken ga ik mijn trainingsomvang niet meer uitbreiden, maar de trainingsintensiteit wel langzaam opvoeren. Hiermee bedoel ik niet alleen rustige trainingen ga doen , maar ook trainingen in een wat hoger tempo doe. Door dit hogere tempo hoop ik mijn basis anaerobe uithoudingsvermogen op een hoger peil te brengen. Ik ga ervan uit dat als ik mijn basis naar een hoger niveau til ik makkelijker en langer in een rustig tempo kan blijven lopen. Deze snellere trainingen betekenen niet dat ik in Apeldoorn nu voor een snelle tijd ga. Mijn doelstelling voor deze marathon blijft hem blessurevrij en op souplesse lopen en bij de finish zie ik dan wel welke tijd daar voor mij bijhoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s