Flink gas geven

Vanmorgen stond er weer een 31 km op het programma. De planning was dat ik 07:00 uur van huis zou vertrekken om dan 09:00 uur bij Bleek en Berg te zijn. Daar zou ik met een groep nog 10 km gaan lopen.  Toen vanmorgen de wekker ging realiseerde ik mij echter niet gelijk dat dat voor mij betekende dat ik op moest staan. Dat kwartje viel een kwartier later. Het gevolg was dat ik om 07:15 uur vertrok. Ik kon natuurlijk ook mijn ochtendritueel , dat een half uur duurt, inkorten. Rituelen moet je koesteren en daar wordt dus niet op gekort. In Zandvoort aangekomen lag daar een mooi stuk strand om op te lopen. Op een gegeven moment was er een groepje meeuwen dat met mij mee vloog en iedere keer een meter of 50 voor mij ging zitten. Kijkend naar het gedrag van de meeuwen was ik langzamer gaan lopen. Dit met het kwartiertje later vertrekken maakte dat ik met een flinke tijdachterstand van het strand kwam. Er zat niks anders op dan flink gas geven om de laatste 9 km in zo’n 40 min te lopen waarbij ook nog het hoogste punt van het Kopje van Bloemendaal genomen moest worden.  Om 09:00 uur kwam ik op de bestemming aan. Gelukkig wist ik dat de groep de 10 km in een rustig tempo ging doen en ik al babbelend met de lopers kon herstellen van de net geleverde inspanning.

Nog drie weken trainen en dan is de Midwintermarathon in Apeldoorn. Volgende week zondag wil ik nog een 30+ km duurloop doen en dan in omvang minderen. De meeste marathonlopers doen hun laatste 30+ duurloop 3 weken voor de marathon om dan 3 weken af te bouwen en op de marathondag  pieken. Echter ik hoef in Apeldoorn niet te pieken en omdat ik lange duurlopen leuk vind om te doen kort ik die afbouw periode in.  Ik wil de midwintermarathon met mijn HT Running visie gaan lopen . Hierbij staan   ontspanning en plezier voorop. De tijd die ik erover doe zie ik wel bij de finish, maar vind ik niet belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s