Nu lekker omvang minderen

Gisteren mijn laatste lange duurloop gedaan in voorbereiding op de Midwintermarathon die over twee weken in Apeldoorn is. Het was mooi weer om te trainen voor deze marathon. Harde wind, regen en een klein beetje hagel hadden de weergoden in petto tijdens mijn 34 km duurloop.  Ik lees net dat de het de komende dagen kouder gaat worden, dus wie weet wordt het een echt wintermarathon. Ik hoop het. De afgelopen drie weken heb ik iedere keer zo rond de 85 km gelopen en met nog twee weken te gaan wordt het nu wel tijd om  in omvang te gaan afbouwen. en wat meer rust te nemen. Deze week nog tussen de 50 en 60 km en dan volgende week tussen de 20 en 30 km. Veel snelheidstraining heb ik niet gedaan. Zo rond de 10% van mijn kilometeromvang in de week.  De hoeveelheid snelle kilometers hou ik de komende twee weken wel aan. Komende zondag zelfs een rappe 10 km in gedachten. Dit betekend dat het percentage van 10%  flink omhoog zal gaan. Ik ben benieuwd wat dit voor effect zal hebben op mijn marathon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s