Een ideale herstelweek

Het is alweer drie dagen geleden dat ik de midwintermarathon heb gelopen. Maandag en dinsdag stonden in het teken van spierpijn, maar vandaag is dat helemaal weggegaan. Er is nog wat vermoeidheid achter gebleven, maar dat gaat deze week naar ik verwacht ook verdwijnen. Als ik naar buiten en het weer kijk is dit ook een mooie week om te herstellen. Buiten is het koud en glad , binnen is het warm en aangenaam. Dit is eigenlijk een ideale herstelweek voor een hardloper.  Het energieniveau weer op pijl brengen door goed te eten, drinken, rust en massage. De enige sportieve activiteit die ik deze week doe is rustig fietsen, maar dan wel in een klein verzet. Ik heb gemerkt dat dit het herstel bevorderd. Ondertussen de marathon en trail kalender aan het doorkijken voor een volgend doel. Je kunt zien dat trailrunning populair wordt in Nederland. Er komen steeds meer trails, maar omdat het deelnemerslimiet vaak beperkt is zitten ze ook gauw vol. Ik denk dat ik na deze herstelweek mijn eigen trails ga lopen op zondag en het asfalt zoveel mogelijk ga mijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s