Het recht van de hardloopschoen

De hardlooprustweek is voorbij.  Warmte, gezonde voeding, massage en rust hebben hun werk gedaan en aan het eind van de week voelde ik mij herboren. Voor alle zekerheid nog maar even niet gelopen, maar vandaag was het weer tijd om de loopschoenen aan te trekken.  Vanmorgen een ontspannen loopje gedaan van 60 minuten in de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD) met een groepje loopmaatjes die aan het trainen zijn voor de halve marathon van Leiden. Het voelde goed.

Ik kreeg gisteren de vraag op welke hardloopschoenen ik de marathon heb gelopen. Dat is de Adidas Response. Op deze schoen heb ik de meeste kilometers van mijn trainingen gelopen en ik vind dan ook dat ze het recht hebben om de marathon zelf te lopen. Hoewel ze eigenlijk versleten zijn en de eerste gaten erin komen hebben ze het goed gedaan en vele andere schoenen achter zich gelaten. Nu mogen ze rusten. Deze week hebben ze op een prominente plek in het hardlooprek staan pronken en hun verhaal kunnen doen aan de andere schoenen. Volgende week verplaats ik ze naar de veteranen plank om verder uit te rusten. Dit jaar ga ik nog een paar maal op een mooie en warme dag een stukje met ze lopen. Meestal overlijden mijn schoenen na zo’n twee jaar en worden ze gecremeerd. Hoe weet ik dat ze overleden zijn? Elke morgen zeg ik ze even gedag en dan wapperen ze even met hun veters gedag terug. Als dit niet meer gebeurd weet ik het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s