Op naar de Veluwezoomtrail

De afgelopen 2 weken heb ik rustig aan gedaan om te herstellen van de Midwintermarathon. Vanmorgen een rustig rondje in de duinen gelopen en ik voel mij goed hersteld. Maar wat nu? De afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat marathons gelopen en wil nu eens wat anders gaan doen. Mijn oog was al gevallen op het trailrunnen en ik heb vandaag de knoop doorgehad. Ik heb mij ingeschreven voor de 53 km van de Veluwezoomtrail . De afstand is niet nieuw. Ik heb twee maal de 60 km van Texel uitgelopen en in een 6 uursloop ook al eens 69 km. Nieuw wordt nu de ondergrond, onverhard. De Veluwezoomtrail is op zondag 24 juni dus ik heb nog even de tijd om te trainen. De komende periode zal voornamelijk bestaan uit trainingen om de aerobe capaciteit en vermogen te vergroten. Het vergroten van mijn zuurstofopnamevermogen ( VO2max) en optimaal gebruik leren maken hiervan. Er zijn vele meningen hoe dit te doen. Ik heb goede ervaringen met gevarieerde duurtrainingen tot 85% ( berekend volgens de formule van Karvonen ). Dit zal dan ook 90% van mijn trainingen de komende twee maanden zijn.  De laatste 10% mag ik dan even “los”.  Een tweede waar ik op moet gaan trainen is lange duurlopen doen op onverharde ondergrond. Deze trainingen zullen dan ook voornamelijk plaatsvinden in de duinen. Ik heb er zin in. Op naar de Veluwezoomtrail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s