Hardlopen wordt zo heel makkelijk en leuk

Net op de kalender gekeken en zag dat het nog 15 weken is naar de Veluwezoomtrail 53 km. Gezien mijn huidige trainingen moet dat ruim voldoende zijn voor een gedegen voorbereiding. Vandaag had ik mijn tweede 3 uur loop. Om precies te zijn 3:09:45 uur en daarin liep ik 28,5 km met een gem. hf van 118.  Omdat een trail over onverharde paden gaat probeer ik mijn lange duurloop ook steeds meer over die paden te doen. Vandaag gingen de eerste 12 km over de verharde weg om daarna nog ruim 16 km over onverharde paden in de Amsterdamse Waterleiding Duinen te doen. Ik heb gemerkt dat als ik de duurloop in T1 ( 55-60% vlgns Karvonen) wil doen de eerste paar km het belangrijkste zijn. Dan moet ik echt met de superrem erop lopen, waarbij de snelheid regelmatig onder de 8 km/uur komt. Na die eerste paar km heeft het lichaam zich dan ingesteld op deze hartfrequentie en de inspanning die daarbij  hoort. Daarna wordt makkelijker om in T1 te lopen en na zo’n drie kwartier lijkt ook mijn vetstofwisseling geoptimaliseerd te zijn en gaat de snelheid langzaam wat omhoog terwijl de hartfrequentie gelijk blijft. Hardlopen wordt zo heel makkelijk en heel leuk. Na afloop kreeg ik nog twee fijne complimenten. De eerste  : “Jij ziet er helemaal niet moe uit”. De tweede  : “Jij zweet nooit”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s