Tweede helft voorbereiding Veluwezoomtrail

Zo de eerste helft van de voorbereiding zit erop, nog maar ruim 9 weken te gaan, Voor degene die het nog niet weten , ik ben in training voor de Veluwezoomtrail 53 km op 24 juni. Terugkijkend naar de eerste helft ben ik best tevreden. Het begon met een herstel week na de Midwintermarathon in Apeldoorn. Daarna rustig de doordeweekse omvang uitgebreidt en zondags een duurloop van rond de 30 km.  Het tempo van de trainingen lag merendeels in de zones T1 en T2  ( resp 55-60% en 65-70% vlgns de formule van Karvonen ) De lange duurloop ging in T1. Het enige minpuntje was een griep die mij een week van trainen afhield. Nu de tweede helft. Mijn plan is om de omvang rustig uit te blijven breiden naar zo’n 80 – 90 km per week. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden die ik kan creëren. Daarnaast wil ook de intensiteit gaan verhogen. De komende drie weken naar T2 en T3 ( 75-80% ). Dan een week vakantie met indien mogelijk wat korte loopjes. Daarna drie weken ook T4 ( 85-90%). De laatste twee weken dan vooral omvang gaan minderen, maar intensiteit hooghouden.  Komende zondag doe ik als afsluiter voor deze eerste helft een duurloop van 30 km in een pittig tempo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s