Mijn sportdrank

Vanmorgen een pittige duurloop gedaan van 30 km als afsluiting van de eerste voorbereidingsperiode op de Veluwezoomtrail. ( zie vorige blog ). De route liep van huis uit en eindigde bij de Oase om daar met loopmaatjes wat te drinken. De eerste 2 km gingen rustig en daarna het tempo geleidelijk opgevoerd. Na zo’n 6 km afscheid genomen van het asfalt en de duinen ingedoken. Daar nog 24 km over onverharde paden gelopen. Natuurlijk ook menig heuveltje meegekomen, want ik weet niet of die ook in de Veuwezoomtrail zitten en je kunt maar beter voorbereid zijn. Na 30 km wees de stopwatch 2:15:21 uur aan en mocht ik nog 1,5 km rustig uitlopen alvorens aan de cappuccino te gaan.  Regelmatig krijg ik de vraag wat ik drink tijdens de lange duurloop. Vanmorgen had ik twee halve liter bidons bij me die gevuld waren met mijn eigen sportdrank. Iedereen heeft zijn eigen sportdrank waar hij zich goed bij voelt. De één koopt het kant en klaar, de ander in poedervorm en ik fröbel een beetje in de keuken. Hieronder het recept van mijn sportdrank

Neem een een 500 ml bidon en doe daar 450 ml water in. Voeg daar 15 ml Karvan Cevitan aan toe ( smaak naar keuze ). Meng dit goed door elkaar. niet teveel schudden want dan gaat het schuimen. Pers een sinaasappel en voeg daarvan 5 ml aan de oplossing toe. Doe er vervolgens 4,5 mg keukenzout bij en een hele peperkorrel. Schil een banaan en snij deze in 5 gelijke stukjes. Doe één stukje in de bidon. Neem de bidon tussen je handen en rol deze rustig 2 minuten heen en weer. Doe er nu 6,8 gram druivensuiker en een multivitaminepil bij. Zet de bidon voor een nacht in de koelkast. De volgende ochtend pak je de bidon en laat de oplossing door een zeef in een andere bidon lopen. Spoel nu de eerste bidon goed uit en vul deze met kraanwater. Voeg hier een klein beetje keukenzout ( punt van een theelepeltje ) en 30 gram gewone suiker aan toe. Neem nu de gezeefde oplossing en voeg daarvan 1 druppel toe aan de bidon met suiker en zout en je hebt een oppie toppie sportdrank.

NB het beste resultaat bereik je als je de oplossing tijdens volle maan in de koelkast laat rijpen.

 

Een gedachte over “Mijn sportdrank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s