Lyporunning past in een gezonde levensstijl

De laatste tijd lees je steeds meer over sportvasten.  Eind 2010 ben ik begonnen met Lyporunning. (spreek uit als lipo…) Nu krijg ik de vraag of dit hetzelfde is als sportvasten. Dit is NIET het geval. Het einddoel is misschien wel hetzelfde , maar zeker niet de manier waarop. Daarom hier nog even de uitleg over Lyporunning.

Het doel van lyporunning is om de vetverbranding zodanig te stimuleren dat deze een hoger aandeel in de energieleverantie gaan innemen. Mijn aerobe uithoudingsvemogen verbeterd en mij helpt  een paar kilo af te vallen.  Lyporunning past voor mij in het plaatje van een gezonde levensstijl. Lyporunning doe ik het liefst s’morgens op een nuchtere maag. De koolhydraat voorraad staat dan op een laag pitje en ik dwing mijn lichaam om zo snel mogelijk op de vetverbranding over te schakelen. Dit doe ik niet door heel hard te lopen, maar juist op een rustig tempo. Naar de juiste percentages ben ik nog op zoek, maar voorlopig hou ik aan 60% volgens de formule van Karvonen. De looptechniek die ik gebruik is een zo zuinig mogelijke tred. Ik maak gebruik van de kennis die ik opgedaan heb bij clinics pose running , chirunning en de biomechanica van de bk methode. Kortom de HT Running techniek. Vooraf aan de training neem ik twee koppen thee zonder suiker en na het lopen neem ik dan een licht ontbijt. Je kunt deze training natuurlijk ook op een ander tiijdstip van de dag doen , maar probeer dan een zo groot mogelijke tijdsspanne tussen je laatste voeding en de training te nemen. Na de training stopt de vetverbranding niet gelijk , maar gaat nog een tijdje door. Door regelmatig  te gaan lyporunnen haal je een optimaal rendement uit je vet energiehuishouding. Om dit te bereiken ben ik verder bewust met voeding bezig. Neem GEEN vetburners, afslankpillen enz. Ook neem ik geen voedingssupplementen , omdat dat zou betekenen dat ik niet gezond eet . Alles wat hierboven staat is niet door mij wetenschappelijk onderbouwd, maar komt voort uit ervaring. Wil je ook gaan beginnen met Lyporunning neem dan de eerste paar keer iets te eten mee voor onderweg , want je weet maar nooit.

Nog steeds bestaat een groot deel van mijn trainingen uit Lyporunning. Enige maanden nadat ik ermee begonnen was waren mijn gewicht, BMI en vetpercentage gedaald. Sinds die tijd zijn ze stabiel ( gewicht 78 kg, BMI 22,5 , vet 17,5% ) en loop ik blessurevrij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s