Een mooie duinmarathon

Vanmorgen vroeg mijn rugzak, een Salomon XT Wings 5,  ingepakt voor de lange duurloop. Wat ging er in: Kleding om na  afloop droog aan te trekken, afdroogdoekje, telefoon, wat geld, toegangskaart duinen, twee repen ontbijtkoek en twee 500 ml bidons cola. De cola had al een tijd opengestaan om te ontkoolzuren. Vorige week liep ik mijn duurloop met 25 graden C en vandaag was het koud en regende het. Soms denk je dan van zal ik even wachten en wat later gaan lopen, wordt het misschien nog droog. Vandaag waren de verwachting echter niet gunstig dus besloot ik om gewoon om 06:15 uur te vertrekken. De route zou dezelfde zijn als vorige week toen ik 39 km liep, maar nu met wat lusjes eraan om aan 40+ km te komen. De veluwezoomtrail 54 km waar ik over drie weken aan meedoe gaat over onverharde paden en daarom loop ik ook het grootste deel van mijn route over onverharde paden door de duinen met daarin ook diverse heuveltjes. Vorige week kwam ik na zo’n  drie uur in een energieprobleem en daarom vandaag de eet en drinkstrategie veranderd.  Had ik vorige week alleen maar 1 liter water bij me, vandaag  1 liter cola meegenomen in plaats van water en wat repen ontbijtkoek. Onderweg kwam ik langs een kraantje en kon ik een lege bidon weer met water vullen. Na elke 5 km heb ik wat gedronken en na anderhalf en tweeënhalf uur een reep ontbijtkoek genomen. Ook ben ik wat langzamer begonnen dan vorige week. Deze strategie heeft bijzonder goed gewerkt ik heb geen energieprobleem gehad en liep vandaag 42,2 km in 3:56 uur . Een mooie duinmarathon. Na afloop
had ik het gevoel dat ik nog wel een tijdje door kon lopen. Van deze route waren 34 km onverhard. Dit geeft vertrouwen voor over drie weken.

Salomon XT Wings5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s