Nog twee weken te gaan

Nog maar twee weken te gaan voor mijn eerste ultra trail. De 54 km lange Veluwezoomtrail. De voorbereiding bevindt zich in de laatste fase. Afgelopen weekend lekker getraind. Zaterdag een duurloopje van 8 km door de duinen met daarin 4 x 200m op souplesse versnellen en zondag een lange duurloop van ruim 32 km met een gemiddelde hf van 120.  De benen voelen goed en je vraagt je zo’n laatste periode altijd af wat wijsheid is. Hoeveel en hoe hard nog te trainen. Mijn ervaring is dat ik niet te vroeg moet stoppen met trainen en het tapperen beperkt moet houden tot de laatste week. Deze week blijf ik dan ook lekker s’morgens lopen.  Vooral korte trainingen met nog één training van zo’n 15 km.  Zondag wil ik de voorbereiding afsluiten met een 21 km op souplesse snel. De laatste week staat dan in het teken van rust met af en toe even de benen een half uurtje wakker schudden. Heel blijven is nu het voornaamste. Daarom goed luisteren naar het lijf en bij een pijntje niet lopen. De afgelopen twee lange duurlopen had ik twee 500 ml  bidons met cola bij me met het vertrouwde positieve effect.  Afgelopen zondag had ik ook 2 zakjes gel bij me van het merk Wcup. Elk uur een gel genomen en dat is prima bevallen. Vorige week had ik twee repen ontbijtkoeken onderweg gegeten en dat is ook goed bevallen. Omdat ik met het laatste goed bekend ben zal ik dat waarschijnlijk ook tijdens de veluwezoomtrail meenemen.

Ik krijg nog regelmatig de vraag hoe lang ik er over ga doen. Ik heb geen tijd in gedachten en ga de loop rustig beginnen en dan rustig doorlopen en rustig eindigen. Welke tijd daarbij hoort zie ik dan wel bij de finish. Ik heb niet de intentie alles uit de kast te halen en dan total loss over de finish te komen.  Het is een kennismaking met het fenomeen ultratrail. Mijn doel is om redelijk fris over de finish te komen binnen sluitingstijd.

Er is veel te doen over hoe je zou moeten lopen. Voorvoet, middenvoet of haklanding. Moet je licht voorover hellen , zoals bijv bij chirunning en de pose methode, of rechtop zoals bij de BK methode. Om te beginnen is het interessant om te kijken hoe je nu loopt. Komende zaterdag kun je bij AJEWE Sport in Heemstede je manier van lopen laten analyseren door experts van asics.  Voor meer informatie en reservering kijk op de volgende link loopanalyse

Een gedachte over “Nog twee weken te gaan

  1. Jeetje, wat gaaf lijkt me dat zeg om zo ver te kunnen lopen, het zal vast een prachtige route zijn, die Veluwezoomtrail!
    Mooi en motiverend om hier mee te mogen lezen, groet Roelien

    Ps. Succes natuurlijk volgend weekend, gaat vast goed komen met deze goede voorbereiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s