3474 Cal.

De zondag staat synoniem voor de lange duurloop.  Eigenlijk weet ik nooit hoever de loop gaat worden als ik van huis wegloop. Ik begin gewoon en zie dan wel hoe het loopt. De enige zekerheid van afstand was dat ik 28 km door de duinen zou lopen. Ik begeleid een aantal lange afstand lopers en zet dan een route uit die ik met hun meeloop. Vandaag was dat dus 28 km en het tempo voor vandaag was tussen de 9,0 en 9,5 km /uur. Deze 28 km liepen over verharde en onverharde paden met een aantal leuke heuveltjes. Daar het vannacht licht gesneeuwd had mochten we weer door een fraai wit landschap lopen. Het waaide wel stevig , maar ik had de route zo gekozen dat we de meeste open stukken wind mee hadden. Je moet je lopers toch te vriend houden. Omdat ik vanmorgen om iets over 6 uur uit bed was gevallen had ik voor de groepsloop 12,6 km gelopen. Na de koffie kon ik mee rijden naar huis zodat de totale loopafstand 40,6 km is geworden. De winter loopt richting het einde en de lente is in zicht. Rond om mij heen hoor ik al regelmatig dat dit weer de tijd wordt om eens aan de lijn te doen. Hiermee bedoelen ze dan gewichtsvermindering  en wat strakker in het lijf te komen, zodat je in de zomerkleding weer mooi over straat loopt. Voor mij geld het omgekeerde. De Garmin gaf vanmorgen aan dat ik 3474 Cal heb verbrand. Het blijkt dat de verhoogde verbranding na het sporten niet gelijk stopt maar nog uren doorgaat. Wil er van mij nog iets overblijven dan betekend dat, hoe vervelend, de rest van de dag eten.  Zal deze week op de weegschaal gaan staan en kijken wat mijn gewicht, vetpercentage en BMI zijn. Hou jullie op de hoogte. Morgen staat er geen training op het programma, maar wel een training geven aan een beginners loopgroep van AjeweSport.

Een gedachte over “3474 Cal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s