Jaargetijdentraining

Vanmorgen een rustige duurloop gedaan in T1 ( gem hf 119 ). Het leuke van dit rustige lopen is dat je alle tijd hebt om aandacht te geven aan de omgeving. Zo zag ik vanmorgen de eenden behoorlijk actief zijn en de eerste knoppen tevoorschijn komen. De winter loopt ten einde. Rustig doorlopend kwam de volgende gedachte in mij op. Stel dat je de jaarplanning van je trainingen nu eens afstemt op de jaargetijden. De eerste paar maanden van het jaar is het nog winter en doe je alleen wat rustige duurlopen. Tegen de tijd dat de lente aanbreekt begin je met wat lichte versnellingen. De lente is de tijd dat de natuur ontwaakt. Zo ontwaakt ook ons lichaam en kunnen we wat speelse trainingen gaan doen. De zomer is de warme periode die ons uitnodigt om wat meer snelheidstrainingen te gaan doen. In de herfst is dan het moment aangebroken om de vruchten van je trainingen te plukken. Als de winter dan weer in het zicht komt is het tijd voor een welverdiende rust, zodat we het nieuwe jaar uitgerust aan een nieuwe cyclus kunnen beginnen. De jaargetijdentraining. Het is maar een gedachte.

Een gedachte over “Jaargetijdentraining

  1. hee henny, je maakt nog eens iets los, op drr – toch wel leuk, om je blogs daar ook te plaatsen… (en voor mij een grappige ervaring, zo van: hee, die ken ik!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s