De rustdag

Vanmorgen een duurloop gedaan van 7,5 km in T(empo)1 . Het lichaam voelde goed na de rustdag van gisteren. Maandag vind ik een heerlijk moment voor een rustdag. Zondags loop ik namelijk bijna altijd mijn lange duurloop , gisteren 51 km, en dan beloon ik het lichaam met een dag rust. De rustdag is ook een mooi begin van mijn nieuwe hardloopweek. De week bouw ik dan langzaam op naar de volgende lange duurloop van komende zondag.

Ik kreeg dit weekend weer een paar leuke verslagjes terug van lopers die ik begeleid en die mee hadden gedaan aan een loopevenement. Als ik dat dan lees gaat het toch ook weer een beetje kriebelen om ook weer eens mee te gaan doen. Stiekem dus weer even in de hardloopkalender gekeken en kwam twee lopen tegen die ik 2 jaar geleden eigenlijk had willen lopen. Toen was ik in training voor de 100 km van Winschoten , maar voelde dat mijn lichaam dat toen nog niet aankon en ben gestopt met die voorbereiding. Dus ook die twee lopen niet gedaan. Ik heb het over de 60 km van Castricum en de 6 uur van de Haarlemmermeer. Misschien ga ik daar dit jaar dan aan meedoen en wie weet komt die 100 km ook wel weer in het zicht. Allemaal ideeën, Zo ook het idee om komende zondag rondje Haarlem te lopen.

2 gedachten over “De rustdag

  1. Haha, ik wilde het op facebook al plaatsen, in reactie op je 51km, maar wilde je prachtige instelling van ‘het is een ontdekkingsreis’ niet in de war sturen, maar de RUN is dus een optie voor 2013??? Gaaf!! Net als alle andere mogelijke plannen, natuurlijk… Ik word bijna jaloers!

  2. Rondje Haarlem is zo leuk, maar je moet wel de wind in de rug hebben langs de Ringvaart. geel veel succes met je lange duurlopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s