Wat is beter

Nadat ik een paar weekenden op zondag een lange duurloop van 50 km had gelopen, besloot ik dit weekend om dat op te spitsen in 2 x 25 km. Het idee hierachter is dat ik toch mijn kilometers loop, maar dat het misschien minder belastend is voor mijn gewrichten. Bij dat laatste begint dan mijn twijfel. Nu belast ik mijn gewrichten twee keer in plaats van 1 keer, maar dan wel twee keer korter. Ben ik voor die tweede keer 25 km wel voldoende uitgerust of kan ik beter uitgerust aan de 50 km beginnen. Wat is beter.? Als de ene twijfel is begonnen komt gelijk de andere. Geeft een weekend 2 x 25 km net zoveel trainingseffect als 1 x 50 km. Misschien is het beter om op één dag 2 x 25 km te lopen ( s’morgens en s’avonds ) of zaterdag 10 en zondag 40 of juist omgekeerd. Moet ik iets doen met de tempo’s. Wat is beter? Zo kan ik eindeloos variëren met afstand en snelheid en altijd blijft de vraag in mijn hoofd: “Wat is Beter” ?

Straks beginnen met het maken van de vervolgschema’s voor de lopers die ik begeleid. Alle feedback van hen over de afgelopen periode heb ik ontvangen en mag ik daar mee aan de slag voor het vervolg programma. Als  ik mij bij elke trainingsdag die ik invul ga afvragen Wat is Beter?,  dan geloof ik niet dat de schema’s vandaag nog verstuurd gaan worden. Er rest dus niets anders dan de schema’s in te vullen naar wat op dat moment naar mijn idee goed is,  maar ergens in mijn hoofd blijft de vraag spelen: “Wat is Beter”?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s