Eerste intervaltraining 2013

De eerste maanden van dit jaar heb mij bezig gehouden met rustige duurlopen over afstanden tussen de 5 en 50 km . Af en toe zat er een loopje tussen die wat sneller ging, maar dat mag niet de naam snelheidstraining hebben. Dit weekend leek me een mooi moment om eens weer een snelheidstraining te gaan doen. Zaterdagmorgen maar de duinen gegaan om daar mijn 1000 m rondje te gaan doen. (eigenlijk 1060 m  , want zo is het rondje mooi  vol)  Ik had daarvoor geen tijd in gedachten , maar zou wel zien wat mijn huidige snelheid voor tijd op zou leveren. Mijn doelstelling was wel om ze allen in ongeveer dezelfde tijd te lopen. Als pauze nam ik 2 minuten rustig dribbelen. Nu is het geen vlak rondje , maar een echt duinrondje over een onverhard pad met de nodige “hobbels”. Ik koos ervoor om de eerste drie tegen de klok in te lopen en de laatste drie met de klok mee. In het eerste geval zit het venijn aan het begin en eind en in het tweede geval in het middenstuk. Vol goede moed begon ik aan de eerste. ( wel eerst even een kwartiertje ingelopen ) Ik liep deze in 4:02 min. Liep zwaar, maar was niet ontevreden , omdat de ervaring heeft geleerd dat de eerste vaak zwaar gaat. De tweede en derde gingen inderdaad een stuk makkelijk in 4:02 en 4:03. Toen werd het tijd om de andere kant op te gaan. De eerste ging nog in 4:03, maar de tweede ging moeizaam in 4:04. Benen verzuurd en ik moest er nog één. Oeps. je weet dan dat het zwaar gaat worden en dat werd het ook. Op de helling op een derde van het parcours ging ik helemaal dood, maar je wilt toch het einde halen want het is tenslotte de laatste. In het tweede derde deel heb ik mijzelf gereanimeerd om in het laatste stuk weer dood te kunnen gaan naar de eindstreep. Een blik op de stopwatch wees aan dat ik deze laatste het snelst had gelopen, 4:01 min. !5 minuten uitlopen en ik had een heerlijke training gehad. De tempo’s zijn nog niet die van vorig jaar, maar ik heb het volste vertrouwen dat dit binnenkort weer het geval zal zijn. Voor degene die geïnteresseerd zijn in mijn 1000 m rondje klik hier.

Een gedachte over “Eerste intervaltraining 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s