Hoe sta ik ervoor?

De afgelopen weken ben ik vooral bezig geweest met de lopers die ik begeleid, maar gisteren realiseerde ik me dat het eerste loopevenement waar ik mij voor heb ingeschreven al over drie weken is. Ik heb het hier over de Koning van Spanje , een trail van 31,6 km over de Limburgse heuvels. Dan ben ik toch benieuwd van hoe sta ik ervoor. Vanmorgen even overlegd met mijn benen en zij voelden zich goed, dus ging ik een duurloop doen in een wat sneller tempo dan de afgelopen zondagse duurlopen. Ik wilde wel enigszins de gelijk trainen aan deze trail en dus mijn trailschoenen, de Asics Fuji Attack , aangetrokken en naar de duinen gegaan om over de onverharde paden te lopen. Het was heerlijk loopweer en al snel zat ik op een snelheid van zo rond de 12 km/uur. De vraag was alleen zou ik dit tempo vol kunnen houden. Nou zijn de heuvels in de duinen waarschijnlijk niet te vergelijken met de Limburgse bergen, maar toch is elk bultje er één. Het liep lekker en regelmatig kwam ik even boven de 13 km/uur. Ik had niet echt een route uitgezet , maar wilde zo rond de 30 km lopen. Bij 24 km voelde ik mij nog goed en besloot om in de laatste km’ters nog wat “hogere” heuvels mee te pikken. Bij een zandheuvel na 26 km kreeg ik even een klein dipje, maar die verdween al snel. Ik kwam nu ook weer in een gebied waar meer lopers actief zijn en dan heb je toch iedere keer een mooi richtpunt waar je naar toe kan lopen.  De laatste kilometer kon ik nog een fijn stukje vals plat meenemen en toen terug naar het beginpunt. Het was een mooie loop geworden van precies 30 km in 2:21 uur.  Nou zal de Limburgse trail wel wat zwaarder zijn, maar ik heb nog ruim twee uur over om daar op tijd binnen te zijn. Dat moet wel gaan lukken. Als een tevreden loper stapte ik op de fiets weer naar huis.

. Asics-gel-fuji-attack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s