Heuptas

Gisteren mijn nieuwe aanwinst ontvangen. Een heuptas. De afgelopen periode deed ik tijdens de lange duurlopen vaak mijn Salomon rugzakje om. Daar kan ik ook wat droge kleding in meenemen. Maar dat is eigenlijk lang niet altijd nodig. Volgende week hoef ik tijdens de Veluwezoomtrail geen kleding mee te nemen, maar wel een mogelijkheid hebben om eten, drinken en wat kleine benodigdheden in op te bergen . Daarnaast merkte ik dat zo. n rugzakje tijdens het hardlopen  aan je schouders trekt, wat ook weer energie kost. Nou ben ik een groot voorstander van zo energiezuinig lopen en ben eens rond gaan kijken naar een alternatief. Lang hoefde ik niet te kijken, want Salomon heeft hier ook aan gedacht. De Salomon XT 2 . Ze hebben gewoon het rug gedeelte eraf gehaald. Hoe eenvoudig kun je het houden. Daar hou ik van. Wat er over bleef is een mooie heuptas met twee 600 ml bidon vakken. Verder hebben ze heel slim de ruimte tussen deze twee vakken benut met afsluitbare  vakjes, waar oa. wat eten, telefoon, handdoekje, fototoestel en zelfs een lichtgewicht regenjasje in kunnen. Ook aan de voorkant nog een leuk tasje met een hoop opbergmogelijkheden. Dit lijkt allemaal fantastisch, maar of het in de praktijk ook zo gaat moet ik nog ondervinden. Daarom heb ik voor zondag nog een 4 uur duurloop gepland die ik dan met mijn nieuwe aanwinst ga lopen.

Heupband

Een gedachte over “Heuptas

  1. Hey Henny, goede keuze de XT2.
    Ik gebruik hem naast mijn rugzak(ken) en vooral bij het lopen van wedstrijden en de wat kortere duurloopjes. Ik verwonder me steeds weer als ik zie hoeveel je naast de bidons nog mee kan nemen. De belt heeft wel een klein nadeel: bij warm weer kan het nog al warm worden aan de onderrug. Maar ja, hoe vaak komt dat in ons land voor….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s