3 vragen

Gisteren heb ik een lange duurloop gedaan over de onverharde paden in de duinen. Door middel van deze duurloop wilde ik antwoord krijgen op 3 vragen met het oog op de Veluwezoomtrail 52 km van komende zondag. 1) Kunnen mijn kuiten een lange duurloop aan? 2) Kan mijn lichaam zo wie zo wel de lange inspanning aan, want de laatste echt lange duurloop is alweer ruim 6 week geleden? 3) Hoe loopt het met de Salomon heuptas die ik vorige week heb gekocht ?  Om antwoord op deze vragen te kijken had ik besloten dat een duurloop van zo’n  4 uur voldoende moest zijn in een tempo van 10 – 11 km/uur. Om 07:00 uur begonnen. Ik had niet echt een route uitgezet, maar wilde een beetje kriskras lopen en niet te ver van de ingang af gaan voor het geval dat ik last zou krijgen. De eerste 2 km heel rustig gelopen 8,5 – 9 km/uur. Daarna het tempo rustig wat verhoogd. Af en toe even de kuiten geprikkeld met zo’n 12 km/uur, maar voelde al snel dat ze dat niet lang prettig vonden. 10 tot 11 km/uur vonden ze prettig. dus in dat tempo doorgelopen ( wat ook het plan was ). Daarna de gehele loop geen last meer van gehad. Antwoord op vraag 1 is ja. Het was ook een vraag ov mijn lichaam deze lange belasting kon volhouden. Zou ik na 4 uur “Total Loss” zijn dan zou de de 52 km volgende week geen optie zijn en moest ik die alsnog omzetten naar een kortere afstand.  In tegenstelling tot andere lange duurlopen had ik nu wel van te voren een ontbijt genomen. Kop muesli met volle melk, twee kleine krenteboodjes en twee mokken thee.  Voor onderweg had ik twee reepjes ontbijtkoek bij me. De twee bidons  zorgden voor 1,2 liter water en omdat er voldoende kranen staan zou dat geen probleem zijn. Kortom aan de bevoorrading zou het niet liggen. Toen ik na 3:55 uur weer terug was voelde ik mij goed. Licht vermoeid , maar had wel het gevoel dat ik nog een tijdje door kon lopen. Antwoord op vraag 2 is ook ja. Dan de derde vraag over de heuptas. Hij voelde bij omdoen al erg comfortabel. Ik moest even zoeken naar de juiste afstelling van heuobanden, maar toen die goed zaten heb ik er de gehele loop geen last van gehad. De opbergmogelijkheden waren voor mij ruim voldoende. Antwoord op vraag 3 is dus positief. Kortom, na deze 41 km lange duurloop ga ik volgende week met een goed gevoel beginnen aan de 52 km met de nieuwe heuptas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s