Ze schoten alle kanten op

Ze schoten alle kanten op. Naar links, Naar rechts. Sommigen in verwarring van links naar rechts. Een paar bleven verstijfd aan de kant zitten en ééntje bleef voor mij uit rennen. Ik heb het hier over de vele konijntjes die ik gisteren tegen kwam gedurende mijn duurloop in de duinen. De weersvoorspelling was dat het warm zou worden ( en die kwam uit ook ) dus besloot ik de lange duurloop voor mijn doen vroeg te vertrekken. Dit betekend iets over zessen naar de duinen fietsen om dan om half zeven te beginnen. Ik had de afstand wel in gedachten , maar nog geen route. Het enige dat ik wel wist dat er gedronken moest worden dus wat kraantjes onderweg zou prettig zijn. Bij temperaturen zoals gister ( boven de 20 gr ) ga ik uit van 10 ml / kg / uur aan vocht. Voor mij betekend dit 770 ml per uur. Ik had een marathonafstand in gedachten en schatte in dat ik daar zo’n 3:45 tot 4:00 uur over zou doen. Dus zo’n drie liter aan vocht. Nu ben ik weer blij met mijn heuptas , want daar zitten twee bidons aan van 600 ml. dus na elk kraantje ga ik weer met ruim een liter op pad. Ook had ik twee snelle jelles ( ontbijtkoek ) mee. Om mijzelf te verwennen zaten er deze keer noten in. Lekker.  Het liep fijn en mijn loopmaatjes bestonden het eerste uur voornamelijk uit konijntjes. Ik vind het heerlijk om geen geplande route te lopen. Nu ben ik vrij om eens wat nieuwe paden in te slaan die ik tegenkom en als je weet dat je 42 km gaat hardlopen is daar ook alle ruimte voor. Je denkt dat je na al die jaren de duinpaden wel kent, maar vandaag weer twee leuke nieuwe paden ontdekt die ik zeker vaker ga lopen. Nadat ik zo’n  34 km gelopen had en de zon warmer werd besloot ik om wat meer de schaduw op te zoeken. Er kwam op dat moment een roofvogel overgevlogen en al kijkend en doorlopend naar die vogel belande ik aan de schaduwkant van een duinkanaal. Toeval of is dit hulp van boven? Zo lekker de laatste paar km doorgelopen en liep uiteindelijk de 42,2 km in 3:47 uur. Een mooie duurloop gedaan. Even mijn 1000 en 1 dingendoekje uit de heuptas gepakt om mijzelf bij een kraantje schoon te maken van zweet en stof en daarna lekker fris naar het restaurant om samen met loopmaatjes koffie te drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s