De vlieg

Toen ik vanmorgen hardloopschema’s aan het maken was, zat er opeens een vlieg op mijn arm. Hij liep wat over mijn armhaartjes heen tot hij een schijnbaar tevreden plekje had gevonden. Keek wat rond en even hadden we oogcontact. Ik maakte mijn handen vrij van het toetsenbord en legde mijn arm voorzichtig neer en hield hem stil. Dit gaf de vlieg vertrouwen en begon aan zijn lichamelijke verzorging. Eerst werden de voorpoten onder behandeling genomen. Zorgvuldig werden deze tegen elkaar gewreven, waarbij hij, of misschien was het wel een zij, zich af en toe over de bol wreef. Daarna werden de achterpoten gedaan. Tussendoor keek hij wel steeds om zich heen , maar omdat ik mijn arm rustig liet liggen gaf hem dat iedere keer weer het vertrouwen door te kunnen gaan. Als laatste werden de vleugels nog wat losgeschud en zo plotseling als hij was gekomen, zo plotseling was hij ook weer verdwenen. De verzorging was gedaan. Ik ging verder met het maken van de schema’s.

Zou ik verzorging ook in het schema moeten zetten?  Nee, wij zijn toch wel zo verstandig, of……

Een gedachte over “De vlieg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s