Heen en weertje

Afgelopen zondag een fijn heen en weertje gelopen in de duinen. Ik heb het hier over een rondje van 7 km met wat fijne kleine heuveltjes. Eerst dit rondje met de klok meegelopen. Daarna tegen de klok in en afsluitend weer met de klok mee. Bij elkaar 21 km. Sommigen zullen zeggen: “wat saai”.  Ik ervaar dit niet zo.  Ik zag het eerste rondje een paar herten , het tweede een vos en tijdens het laatste rondje  werd ik een stukje begeleid door een buizerd. Het leuke is ook dat je de heuvels die je het eerste rondje af ging het tweede rondje opging. Het derde rondje is dan om weer te ervaren hoe het eerste rondje was.

Het afgelopen weekend was ook de langste nacht loop op de atletiekbaan in Driehuis. Hier liep de winnaar ruim 500 rondjes van 400 m. ( mocht wel af en toe van richting veranderen ) Dat is nog eens wat anders dan 3 rondjes en ik neig ernaar om dat wel saai te vinden hoewel er natuurlijk ook anderen zijn die daar  dan weer anders over denken.

Maar goed. Afgelopen zondag dus 21 km gelopen. De afgelopen twee maanden heb ik weinig lange afstanden ( langer dan 20 km ) gelopen, maar ik geloof dat het nu wel tijd wordt om dat weer op te pakken met het oog op de midwintermarathon in Apeldoorn begin februari. Nou weet ik van mijzelf ( maar daar kan ik mij natuurlijk in vergissen ) dat de marathonafstand geen probleem zal zijn, maar stilletjes wil ik hem toch beter dan de vorige keer lopen. 3:23:21  De 21 van zondag gingen zonder stuk te gaan in 1:34 uur, dus met nog een ruime maand trainen zou het zo maar kunnen zijn dat het lukt.

Ga toch ook nog maar even op internet kijken of een een marathon heen en weertje wordt georganiseerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s