De laatste

Gisteren mijn laatste lange ( wat is lang? ) duurloop gedaan van 2013. Over 5 weken is al de midwinter marathon en met slechts 3 twintigers in de benen de afgelopen tien weken wordt je toch een beetje zenuwachtig. Daarom gisteren nog maar even een dertiger gedaan ( 32,5 km ) Om nou te zeggen dat het fluitend ging is gelogen. Zeker het stuk na het strand liep niet echt soepel. Ik had namelijk een afwisselende route bedacht met alle elementen van afgelopen jaren erin. Begonnen met 9 km asfalt. Heerlijk ouderwets zoals ik als tiener begonnen ben met hardlopen. Toen was het nog een rondje van 2,5 km om een park en als ik heel veel zin had zelfs twee rondjes. Tegenwoordig is dat de inloopafstand. Na die 9 km was ik bij het strand aanbeland. Links afgeslagen naar Langervelderslag. Je kunt niet alles mee hebben. Ik had mee dat het eb was en het strand goed beloopbaar, maar daartegenover stond wind tegen. Dat dit toch meer kracht koste dan ik verwacht had merkte ik bij het strand aflopen omhoog . Oeps de benen voelden zwaar. Misschien had ik ook wel gewoon iets langzamer moeten lopen. De laatste 14 km nog fijn door de duinen gelopen met wat kleine heuveltjes. Op de één of andere manier gaat het dan na zo’n  25 km weer lekker en kon ik de laatste twee km gewoon aanzetten. Al met al toch met een tevreden gevoel met een aantal loopmaatjes aan de koffie gegaan. Op naar 2014.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s