De eerste stap

De eerste stap vind ik lastig als het regent en ik ga hardlopen. De tweede stap gaat alweer beter en bij de derde is er de berusting dat het niet anders is. Het is donker, regent en waait, maar het is niet koud. Ik ben begonnen aan mijn ochtendrondje. Na een paar honderd meter heb ik de keuze, links of rechtsaf. Als ik linksaf ga dan heb ik eerst wind tegen, het middenstuk wind mee en eindig ik wind tegen. Ik besluit rechtsaf te gaan. Kan ik er rustig inkomen met de wind in de rug.  Langs de kant van de weg staan een paar ganzen vol in de wind en regen. Zou voor hun de weersomstandigheden niet uitmaken. Even verder  kunnen  ze schuilen onder een brug en uit de wind als ze dat willen, maar ze kiezen ervoor om langs de weg te staan. Doen ze dat voor mij?

Het keerpunt komt in zicht en ik voel de wind al draaien. Vol in het gezicht de komende kilometers met af en toe een stukje luwte langs een huis of een paar bomen. Dat zijn die korte momenten waar je naar uitkijkt. Een fietser gaat mij tergend langzaam voorbij. Even is daar de verleiding om aan te haken, maar ik had mij voorgenomen het rustig aan te doen dus laat ik het bij een verleiding en vervolg mijn eigen weg.

Langs een open stuk water zie ik een groepje eenden opstijgen. Ze doen dit tegen de wind in en komen bijna niet vooruit, maar stijgen wel op naar grote hoogte. Dan geeft één van hun een teken en ze keren om. Nu met de wind mee krijgen ze vleugels en zijn snel verdwenen.

Het laatste stukje wind tegen is aangebroken. Aan het eind zie ik de boerderij vanwaar het laatste stuk wind mee is. Bij de boerderij ruik ik de warmte van de koeien en sla rechtsaf terug naar de stal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s