Het vrije hardlopen

Vanmorgen een rondje hardgelopen in de duinen. Hoe lang ik gelopen heb? Hoe ver ik gelopen heb? Hoe hard ik gelopen heb? In welke hartslagzones  ik gelopen heb? Op al deze vragen moet ik je het antwoord schuldig blijven. Ik weet het niet. Op dit moment heb ik geen loopdoel ( loopevenement ) waarvoor ik een trainingsschema moet lopen en dat bevalt me prima. Sterker nog, op het moment dat ik de deur uitga in mijn loopoutfit weet ik nog niet wat voor training het gaat worden. Het enige gegeven is de tijd dat ik ongeveer weer terug moet zijn ( eerder mag altijd ). Ik begin met lopen en volg dan mijn gevoel. Hoe zijn de benen? Hoeveel energie heb ik? Wat voor weer is het? ( watje ) Soms kom ik een loopmaatje tegen en ben dan vrij om een stukje mee te lopen. Een andere keer zie ik iets waar ik graag even wat langer naar wil kijken. Daar is dan ook tijd voor. Zo zag ik vanmorgen een kind dat nog maar net ontdekt had dat het kon lopen in gesprek met een hert en dat hert bleef staan om te luisteren. Dan moet je niet doorlopen en het moment  verstoren, maar stoppen en blij  zijn dat je erbij mag zijn.

De hartslagmeter, snelheidsmeter, caloriemeter, afstandsmeter, tijdmeter en alle andere meters blijven thuis. Niets moet en alles mag. Het vrije hardlopen. Ik geniet ervan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s