Het onverwachte

06:15 uur . Over een kwartier zou de wekker gaan. De bedoeling van vandaag was een duurloop te doen van zo’n  drie uur.  Nog even wachten voordat het alarmgeluid mij uit bed zou sturen. Maar wilde ik dat wel? Nee, ik lag nog lekker slaperig en waarom zou ik eigenlijk drie uur gaan lopen na de 50 km van vorige week. Het alarm uitgezet en nog eens omgedraaid. 07:30 uur. Nu wel lekker wakker en er uitgegaan voor een ontbijt. Het loopplan voor vandaag werd bijgesteld naar 2 uur rustig lopen. 08:30 uur. Ik was zover en ging  de deur uit. Een route had ik niet in mijn hoofd zitten. Ik ging gewoon hardlopen richting de duinen. Na een paar km, die net echt soepel liepen, besloot ik een doorsteek te maken door Leyduin en zo naar de ingang te lopen van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Daar had ik een afspraak om rond 10:30 uur aan te schuiven bij de koffietafel. Nou was ik al een paar keer door Leyduin gelopen maar de groen/gele routepijltjes waren mij nog nooit opgevallen of ze waren  nooit tot mijn brein doorgedrongen. Ik had nog ruim de tijd dus de routepijltjes gevolgd. Een mooie route over bospaden langs Leyduin, Vinkenduin en Woestduin totdat ik geen pijltje meer zag, maar wel een boswachter. Hij wist niet hoe de route liep, maar ik kon wel even met hem meewandelen naar zijn boswachtershuisje om te kijken of daar een routebeschrijving was. Nou was mijn loopplan voor vandaag toch al een paar keer bijgesteld zodat ik besloot een stukje met hem mee te wandelen. Al pratende wandelden we naar zijn huisje waar hij na een korte zoektocht een routebeschrijving vond.  Op de kaart stond niet alleen deze route , maar ook nog twee andere uitgezette routes die je apart kon lopen  of samen en dan een ronde van 16 km vormden. Dat was dan weer een beetje teveel voor vandaag. Ik bedankte hem en liep nog één keer de gemarkeerde route ( 4 km ) waar ik ook aan begonnen was. Om 10:15 uur was ik bij de afgesproken koffieplaats. Een kwartier te vroeg, maar voelde niet de behoefte om dat kwartier vol te maken. De zoveelste bijstelling van het loopplan. Een heerlijke ochtend gehad. Hardgelopen, gewandeld, een  kennismaking met de boswachter en een paar looproutes rijker met een afsluitende koffietafel. Zo had ik het niet kunnen bedenken toen ik opstond. Het onverwachte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s