Langzaamheid

Het was iets over zeven uur vanmorgen toen ik op de fiets stapte richting de duinen. Het was goed loopweer. Gisteren was ik nog van plan vandaag zo’n 3 uur in een lekker duurlooptempo te gaan lopen, maar toen ik vanmorgen opstond had ik daar helemaal geen zin in. Deze week had ik een paar keer in een heel rustig tempo gelopen en dat was mij goed bevallen. Het plan voor vandaag werd bijgesteld. Ik ging mijn halve marathon duinrondje, dat over onverharde paden gaat met lekker wat kleine heuveltjes,  in een heel rustig tempo lopen. Nou weet ik uit ervaring dat ik uit moet kijken met woorden als heel rustig, langzaam, rustig en snel. Wat ik heel rustig vind is misschien voor anderen een persoonlijk record tempo. Maar ok, ik zou dus in een voor mij heel rustig tempo gaan lopen. Ik had mijn trailschoenen aangetrokken, want als je tegenwoordig over de onverharde duinpaden loopt heet dat trailrunning. ( vroeger liep je gewoon in de duinen ). De naam van mijn trailschoenen luidt ; Assics Gel Fuji Attack.  Als je de naam leest kun je bijna niet geloven dat je er rustig mee kan lopen. Iets wat ik vandaag wel ging doen. Ik begon, met hevig protesterende schoenen, met een snelheid van 7,5 km/uur. Misschien moet je wel geen snelheid noemen , maar langzaamheid en is dit dus geen snelheidstraining maar een langzaamheidstraining. Ook dit is weer niet denigrerend bedoeld naar andere lopers. Elke loper heeft zijn eigen snelheid en langzaamheid ( iets voor een volgende blog ) Afijn ik was dus begonnen met 7,5 km/uur wat na 5 min opliep naar 8,5 km/ uur. Dit voelde heerlijk relaxed en ik besloot met deze langzaamheid door te lopen. Onderweg heel wat herten gezien, waarvan sommigen gelijk wegstoven en anderen het lef hadden om wat langer te blijven staan om te kijken wat er nu voorbij kwam.  Toen ik bij mijn eerste plaspauze op mijn Garmin keek zag ik dat er ruim 13 km opzaten en ik ruim 1,5 uur onderweg was. Ruim 1,5 uur. Bij vorige edities van deze training ging ik mij nu omkleden om bij de koffietafel aan te sluiten. Nu had ik nog 8 km te gaan. Vond ik dat erg? Nee. Ik voelde mij goed, liep heerlijk, rustige ademhaling, geen pijntjes enz, Helemaal top. De resterende kilometers bleef ik ook lopen rond de 8,5 km/uur en was na 2:31 uur weer terug bij de fiets. Vanmorgen werd ik door heel wat lopers gepasseerd, maar het deerde mij niet. Dit was mijn training, Mijn langzaamheidstraining.

Kijk voor de route Garmin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s