Gelopen

Cappuccino en een paar stukjes chocolade. Ik zit klaar voor een nieuw blogjaar. Het afgelopen half jaar heb ik het laten verslonzen. Geen ideeën en energie om blogs te schrijven, maar 2015 weer fris beginnen.

Dit weekend 30 km hardgelopen. Ik had eerst gelopen geschreven, maar dat kan ook wandelen betekenen. Misschien schrijft een wandelaar  wel gewandeld op zijn blog en ook niet gelopen. Afijn, ik heb dus hardgelopen. Nou zou ik er niet aan moeten denken om die 30 km te gaan wandelen. Ik ben geen wandelaar ( nog niet ). Zo zou ik liever de vierdaagse gaan hardlopen dan wandelen.

Dit weekend dus 30 km. Niet zaterdag of zondag , maar weekend. Ik heb zaterdag 13 km en zondag 17 km gelopen en beiden in een voor mij rustig tempo. Het lekkere van zo’n 30 km is dat ik niet gevoel heb dat ik zo’n afstand heb gelopen , maar dat het wel in het logboek staat. In dat logboek staat ook dat ik deze week 58 km heb gelopen, waarvan 4 km in een pittig tempo en de rest rustig. Misschien is het geen gek idee om lange duurlopen af en toe eens te splitsen. Als je voor een marathon aan het trainen bent is een duurloop van 20 km  vaak makkelijk te doen, maar 40 km een kwelling. Waarom dan niet af en toe een weekend 2 x 20 km. Zo kun je ook een 30 km in 2 x 15 km doen waarvan bijvoorbeeld één wat sneller. Hier kun je natuurlijk heerlijk eindeloos op variëren.  Een nadeel kan dan weer zijn dat het thuisfront gaat mopperen. “Moet je nu per se twee keer dit weekend lopen”.  Mij bevalt het prima.

De kop is eraf. De eerste trainingsweek is lekker gegaan en de eerste blog staat er ook. Er gaan er nog vele volgen. Ik heb er zin in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s