Suikerbrood met roomboter

Twee oranje lichten knipperden en de klik klonk van de sloten die in het slot vielen. Ik had de auto geparkeerd bij de garage voor een onderhoudsbeurt. Toen ik de sleutels aan de monteur gaf keek die mij even wat langer aan. Ik vermoede  dat hij keek naar mijn kleding. Ik had namelijk mijn hardloopoutfit aan, omdat ik terug naar huis ging lopen. Ik had een mooie route in gedachten langs de ringvaart en het Spaarne. Een waterroute. In de Volkskrant van afgelopen zaterdag stond  dat uit een Deens onderzoek was gebleken dat licht joggen gezonder was dan intensief sporten, dus licht joggend ging ik op pad. Toen ik een tijdje langs het kabbelende water van de ringvaart liep moest ik terug denken aan 2005. Die zomer maakte ik een fietstocht door Schotland, maar omdat ik mij  had ingeschreven voor de marathon van Berlijn zou er ook nog wat gelopen worden. Zo gebeurde het dat ik een duurloop ging doen langs een stukje van het Loch Lomond  en wel van Balloch naar Arden en terug. Arden bleek een leuk plaatsje te zijn dus ging ik niet meteen terug , maar eerst eens rustig rondkijken. Voor ik terug ging lopen heb ik in een tea room een pot thee besteld met twee scones. Natuurlijk met jam en clotted cream.  Je kunt je afvragen of dat verstandig is als je weet dat je vlak daarna nog een stuk moet hardlopen. Nou ik kan je zeggen dat ik heerlijk heb gelopen. Energie voor twee. Die vakantie heb ik nog een paar keer gelopen. Meestal een korte inval van zo’n 15 x 200 m , want een vrij stukje van 200 m  is overal wel te vinden. Bij thuiskomst was er nog genoeg tijd voor een paar lange duurlopen. De marathon is toen prima gegaan. Niet op scones met jam en clotted cream, maar op een ontbijt van suikerbrood met roomboter.  Ik liep er een pr op 2:49:27.  Ondertussen was de ringvaart overgegaan in het Spaarne en liep ik op huis aan. Misschien een leuk idee om deze route vanmiddag weer terug te lopen. Volgens mij heb ik nog een gevulde koek liggen die ik dan voor  vertrek kan nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s