Nieuwe start

Het is tijd om een nieuwe start te maken met hardlopen en deze blog. De laatste anderhalf jaar hebben beiden op een laag pitje gestaan. Bij een nieuwe start horen in mijn geval ook nieuwe schoenen. De adidas boost waar ik nu op loop zijn al ruim drie jaar oud en je kunt bijna door de zool kijken.  Dus afgelopen week ik naar  Runnersworld Haarlem . Mijn plan was om een paar Karhu’s te kopen. Ik had altijd goede ervaringen met dit merk. Vroeger zagen ze er niet erg hip uit . Toen ik rond 2005 een paar gekocht had vroegen een aantal lopers uit de hardloopgroep die ik toen training gaf waar ik deze Heliomare stappers had gekocht. ( Heliomare is een revalidatiecentrum ). Ik heb een paar Karhu’s gepast. Uiterlijk zagen ze er fantastisch uit, maar de schoen was veel te breed voor mijn voet. Dus plan B. Een ander merk. Dit werden een hoop merken. Asics, Poema, Adidas. New Balance, Mizuno, allemaal mooie schoenen , maar niet de mijne. De één voelde slap, de ander te los, weer een ander flubberde rond mijn voet of ik voelde een bobbel onder de zool enz. Kortom drie kwartier later nog geen schoen, maar de verkoper bleef hoop houden en dook weer het magazijn in. Toen kwam hij aanzetten met een doos waarin blauwe schoenen zaten van het merk  Pearl Izumi .   Ik had er nog nooit van gehoord. Ze zaten als pantoffeltjes. Gelijk het goede gevoel. Verkoper blij, ik blij.

Gisteren  een stukje erop gelopen. Een hardloopschoen kan natuurlijk heerlijk zitten, maar voor mij is het altijd nog de vraag: “loopt de schoen ook mee”?. Nou dat deed hij zeker. Ik moest er echt met de rem op lopen, want ik wilde een rustig rondje lopen om mijn lichaam aan de schoen te laten wennen. De schoen loopt heel stil  en het contact met de grond is prettig kort. ( of is het mijn looptechniek ) Het antwoord op de bovengestelde vraag is een duidelijk ja. Ik heb een heerlijke 6 km gelopen en kijk uit naar morgen om weer met ze op pad te gaan.

pearl-izumi

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s