LSD

Ik werd alleen maar door hardlopers voorbij gelopen en liep zelf niemand voorbij. Over het tempo hoefde ik mij dus geen zorgen te maken.

Vandaag stond er een LSD op het programma. Voor de niet weters, lsd staat in dit geval niet voor het geestverruimende middel maar voor Long Slow Distance. Nou komt het wel voor dat je tijdens zo’n  lsd een runners high ontwikkeld wat ook een soort geestverruimend effect geeft. Een lsd dus. Nou zit ik gelijk met het eerste woord in de knel, long. Hoever is dat. Voor iemand die nooit loopt is dat al 5 km ( of zelfs korter). Een marathonloper denkt al gauw aan 20 km of meer en een ultraloper aan een marathonafstand of meer. Dan komt daar achteraan gelijk dat tweede woord, slow. Wat voor de één slow is is voor een ander misschien een droomsnelheid waarin hij een pr loopt. Kortom een lsd  is dus heel persoonlijk . Voor mij is een lsd een afstand van minimaal een uur met een hartfrequentie die tussen het dlt 1 en dlt2 tempo inzit. Op dit moment tussen de 123 en 128 slagen per minuut. De snelheid speelt voor mij hierbij geen rol. Ik gebruik voor de berekening van mijn hf de formule van Karvonen en omdat mijn rusthartslag nog wel wat naar beneden zal betekend dat ook dat het frequentie gebied waarin ik mijn lsd loop omlaag zal gaan. Dit is de manier hoe ik mijn LSD  training invul. (een volgende keer over het nut van de lsd)

De training van vanmorgen. Na één minuut zag ik het eerste probleem. De hartslagmeter sloeg op hol. Hij schoot gelijk naar waardes die passen bij de maximale hartslag van een jonge vent. Nou voel ik mij dat ook nog, maar deze waardes zou ik nooit meer halen. Voor de zekerheid nog maar ouderwets aan de pols gevoeld voor de zekerheid. Die gaf een geruststellende waard van rond de 120 aan. Nou komt dit vaker voor bij mijn meter , een Garmin forerunner 305, als ik de borstband niet goed nat maak. Na verloop van tijd, als ik wat meer bezweet ben, pakt hij van zelf de goede waarde op. Nou is het tweede probleem dat ik tijdens mijn lsd zo rustig loop dat ik bijna niet zweet. Dit zou dus wel even kunnen gaan duren en daarom maar rustig begonnen op gevoel . Ik liep langs het Spaarne in Haarlem en dit is op zondag een populair hardloopgebied. Ik werd alleen maar door hardlopers voorbij gelopen en liep zelf niemand voorbij. Over het tempo hoefde ik mij dus geen zorgen te maken.Volgens mij is het niet erg als je een lsd langzamer loopt , maar wel als je hem sneller loopt.  Na 25 minuten zakte mijn hf opeens naar 127. Precies in het frequentiegebied waarin ik wilde lopen. Had ik het tempo toch goed gekozen en hoefde ik er niets aan te veranderen. Zo heb ik mijn lsd uitgelopen. Ik liep 9,2 km in 01:03:04 in een gemiddelde snelheid van 8,8 km/ uur.  Helemaal tevreden.  Morgen komt er een overzicht van de trainingen van deze week op de blog.

fr-1-van-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s