Hardloopplan

De LSD van deze week zit erop en wordt het tijd om mijn hardloopplan uit de doeken te doen.

De laatste anderhalf jaar heb ik mij niet serieus met hardlopen bezig gehouden en heeft het op een laag pitje gestaan. Nu heb ik het weer opgepakt en voor mijzelf een hardloopplan gemaakt. Bij het lezen van dit plan moet je wel iets weten over mijn loopverleden ( zie Over mij  ) De komende 3 maanden wil ik een basis leggen. Voor mij bestaat die basis uit het doen van veel  rustige trainingen. Trainingen in DLT 1 , DLT 2 , daar tussen in (LSD)  en af en toe een stukje in DLT 3. (zie Tempo ) Hiermee denk ik mijn conditie te verbeteren, mijn spieren/pezen/botten en andere lichaamsdelen van het bewegingsapparaat aan de belasting te laten wennen en sterker te worden en als laatste een begin te maken aan de optimalisering van de vetverbranding. Het verbeteren van de conditie zal denk ik snel gaan, maar de ontwikkeling van het bewegingsapparaat duurt altijd veel langer. Door mijzelf te dwingen de komende drie maanden rustig te blijven lopen geef ik dat ook de gelegenheid om aan te sterken. Omdat de trainingen rustig en relatief kort zijn vraagt het ook niet zoveel herstel en kan ik 4 tot 5 keer in de week trainen.  Het doel is om eind van dit jaar makkelijk een halve marathon te kunnen lopen waarbij de tijd geen rol speelt. Hoe ziet dit er nu praktisch uit?

De maand oktober zijn de trainingen in DLT 1 , DL2  en de LSD. De doordeweekse trainingen gaan groeien naar max 10 km en de LSD naar 13 km. Ik vind het ook wel eens lekker om zonder hartslagmeter te lopen en doe dus ook korte rustige loopjes op gevoel.  De maand november blijven de tempo’s van oktober bestaan, maar mag ik één keer in de week een stukje in DLT 3 doen. De doordeweekse trainingen blijven max 10 km en de LSD groeit naar 17 km.  De maand december blijven de DLT1 en 2 trainingen de hoofdmoot , maar mag ik twee keer in de week een stukje DLT 3 doen.  De doordeweekse trainingen blijven max 10 km en de LSD groeit naar 21 km. Misschien is er eind december nog een gezellige halve marathon om aan mee te doen.

Na december kijk ik hoe het gegaan is en maak ik een vervolgplan waarbij ik nu nog geen einddoel voor ogen heb.

snelle-slak

2 gedachten over “Hardloopplan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s