Inlopen

De boer zwaaide en ik zwaaide terug. Het hek bleef nog even gesloten.

Vandaag stond er een duurloop in DLT 1 op het programma van 9 km. Het voelde frisjes aan dus ik besloot om de korte broek opzij te leggen en de lange  aan te trekken. Het was even zoeken, maar ik vond hem onderin één van de kratten waar mijn sportkleding inzit. Nou moet je niet denken dat ik dan ook een kast vol met kratten sportkleding heb staan, want dat is niet het geval. Er staan er twee, maar er hangen wat wat sportjasjes aan een hangertje elders in huis en nog wat jasjes in mijn kledingkast en soms slingert er nog gewoon wat rond. De lange broek ging dus aan en ook maar gelijk een shirt met lange mouwen en een jasje erover heen.

Een training beging ik nooit in mijn doeltempo, maar eerst besteed ik wat aandacht aan een warming up. Voor mij is die warming up een km rustig inlopen in tempo langzamer dat het doeltempo. Nou is dat bij een duurloop in DLT 1 waarbij de hartslag tussen de 118 en 123 ligt niet zo eenvoudig. Dat betekend dus dat ik een kilometer inloop met een hartslag van rond de 110 en dus begon in een tempo van ruim 6 km/uur. Natuurlijk zul je dan gelijk zien dat er een wandelaar in een pittig tempo je voorbij komt lopen en dan vrolijk opmerkt “U kunt ook  gaan wandelen”.  Nou dat is dus net niet de bedoeling. Het wandelen heb ik al gedaan naar het beginpunt van de training en de kunt is nu om ongeacht het tempo wel de hardlooptechniek te blijven doen. Dus kleine pasjes en uitkijken dat ik niet ga sloffen. Na een km liep ik met een hartslag van 110 en 8 km/uur. Mooi om te beginnen aan het DLT 1 tempo.

Ik heb zo’n  beetje een vaste route lang het Spaarne. Geen stoplichten, geen kruisingen, weinig verkeer en veel hardlopers om gedag te zeggen. Er zit ook een stukje weg in door een weiland, de lage kadijk. Ik zag het al gebeuren. De koeien gingen zich verzamelen en de boer stond bij het hek dat als het open gaat de weg afsluit zodat de koeien kunnen oversteken naar stal. De boer keek rond en zag mij aankomen. Hij zwaaide en ik zwaaide terug. Het contact was gelegd . Het hek bleef nog even gesloten. We zeiden gedag en ik bedankte hem. Nog ruim twee km en ik was weer thuis. Een lekkere training van 9,2 km in 1:00:32 uur met een gemiddelde hartfrequentie van 118.

overstekende-koeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s