Eerste evaluatie

De weegschaal gaf vanmorgen 3 keer minder aan.

De kop is eraf. De eerste maand van de trainingen is achter de rug. Het wordt tijd om even terug te kijken. Ik heb in de maand oktober 21 trainingen gedaan volgens planning en het belangrijkste is dat ik blessurevrij ben gebleven. Alle trainingen waren in het rustige segment , volgens sommigen een slakkengang,  en voor mij ook relatief kort, maar dat heeft denk ik wel meegeholpen om blessurevrij te blijven. Soms is het wel eens lastig om als iedereen je voorbij gaat bij je eigen plan te blijven. Het helpt wel als je ziet dat je plan werkt en resultaat ziet. Ik had al een paar keer mijn rusthartslag gemeten en die was gemiddeld gedaald van 60 naar 56. Het eerste resultaat. Dit betekend dus ook dat  mijn hartslagzones  gaan veranderen, omdat ik voor de berekening hiervan de formule van Karvonen gebruik. Zie tabblad Tempo . Vanmorgen vol verwachting op de weegschaal gaan staan om te kijken wat die mij te vertellen had. Hij had goed nieuws. Het was drie keer minder. Gewicht was gedaald  naar 79,8  , de BMI naar 23,1 en het vet% naar 20,9 ( zie tabel onder ). Weer een mooi resultaat. Volgens mij werkt mijn plan en kan ik verder met het tweede deel. Het eerste deel heb ik afgesloten met een LSD van 13 km en het is de bedoeling dat ik de komende 4 weken toe werk naar een LSD van 17 km. Een tweede opbouwende verandering is dat ik nu elke week in één training een stuk(je) DLT 3 mag gaan lopen. De doordeweekse trainingen blijven verder ongeveer gelijk. Niet in de verleiding komen om er nog veel km’ters aan te plakken met bijv een extra LSD.

Vanmorgen het tweede deel begonnen met een rustige duurloop van 6,6 km op gevoel.

Datum HF max HF rust Gewicht BMI Vet %
26-09-16 165 60 80,6 23,6 21,0
02-11-16 165 56 79,8 23,1 20,9

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s