DLT 3

De hartslagmeter liep langzaam op richting 140 en de snelheid richting de 11 km/uur

Deze week was het dan zover. Na ruim 5 weken training in DLT 1 en 2 deed deze week DLT 3 zijn intrede. DLT3 is het tempo waarbij ik op een  hartrequentie (hf) loop van tussen de 75% -80% berekend volgens de formule van Karvonen. Dit betekend voor mij op dit moment een hf tussen de 138 en 143. Ik ben van het behoudend opbouwen en had daarom de volgende training bedacht. 20 min DLT1 – 10 min DLT2 – 5 min DLT 3 – uitlopen in DLT1. Het weer was top, fris en windstil. Ik had ingeschat dat mijn 6,6 km rondje voldoende was voor deze training. Dus op pad. Ik was nog maar net weg toen ik al door drie dames gepasseerd werd. Nee, niet achteraan gaan en de DLT3 naar voren halen, maar hou je in. Mijn hf kon ik lekker laag houden en liep de eerste 20 min met een gemiddelde hf van 114. De eerste versnelling naar DLT2. Ik liep de lage Kadijk op. een weggetje van 400 m, en had al uitgerekend dat ik zo’n beetje tegen het einde hiervan naar mijn DLT 3 kon gaan. Ik naderde de boerderij en rook de warmte van de stal. Op het moment dat ik de stal passeerde begonnen een paar koeien alsof ze hiertoe geïnstrueerd waren te loeien. Voor mij was dat ook precies het moment dat ik naar DLT 3 kon. Nu niet gelijk het tempo omhoog gooien , maar langzaam aan , anders zou de hf doorschieten. De hartslagmeter liep langzaam op richting de 140 en de snelheid richting  de 11 km/uur. Het liep eigenlijk verbazingwekkend makkelijk en de verleiding was natuurlijk groot om er nog wat minuten aan te plakken. Niet doen. Hou de kans op een blessure zo laag mogelijk. Heb geduld. Dit spreek ik mijzelf dan toe. De eerste 5 min DLT3 training ging met een gemiddelde hf van 139 en snelheid van 11,1 km/uur. Ik heb een heerlijke training gehad van ruim 42 minuten. Komende week 10 min DLT3

Een nieuwe training is toegevoegd. Naast de DLT1 en 2 sla ik nu voorzichtig de weg in omhoog in tempo met DLT3.  ( foto heb ik gemaakt in het Scheepvaartmuseum Amsterdam )

driehoek-touw-1-van-1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s