Het vervolg

Vanmorgen een lekkere dertien km gelopen en niet in een LSD tempo, maar gewoon op gevoel iets sneller dan rustig. Na drie maanden van bijna alleen maar langzaam en rustig lopen is nu het tweede blok van drie maanden aangebroken. Deze staan in het teken  van snelheid. Wat gaat dit in de praktijk inhouden. Om te beginnen gaan de trainingen in LSD tempo de kast in. Dit betekend niet dat ik geen lange duurlopen meer doe op zondag , maar dat de S van LSD verdwijnt. Het wordt dus een LD ( lange duurloop ) Deze zal gaan in DLT 2 en 3 tempo. De lengte van de duurloop ga ik niet uitbreiden. Deze blijft max rond de 20 km. De grootste verandering  worden  de doordeweekse trainingen. Hier gaat namelijk de interval zijn intrede doen. Ik wil twee keer in de week een interval training doen. Ëén korte en één lange interval. Het liefst op dinsdag en donderdag en dan op woensdag een rustige DLT 1 training. Vrijdag een rustdag en dan het weekend in. Voor de zaterdag moet ik nog even een invulling bedenken. Deze hangt mede af van hoe ik herstel na de doordeweekse trainingen. Op zondag dan de lange duurloop. Eens kijken of ik op deze manier nog wat snelheid in mijn spieren kan krijgen. Het idee is om dan weer een halve marathon te gaan lopen tegen eind maart en die te vergelijken met de oliebollenloop van vorige week.

Volgende week wat meer over de intervaltraining.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s