380 en 1100

Zo, alles is bedacht en nu nog de training.

Deze week begonnen met de intervaltraining. Het plan is om met twee intervaltrainingen in de week te beginnen en  te kiezen voor een afstand rond de 400 m en 1000 m. Ik heb niet de mogelijkheid om op een baan te trainen dus dat werd op afstandmeten.nl zoeken naar een parcourtje in de buurt. Dit was al snel gevonden. Ik vond een mooi rondje in de buurt. Er zit een fijn lang recht stuk in van 380 m en met een boog ga je dan weer terug naar het beginpunt en kom je op 1100 m. Klaar. Nou blijk ik met die 380 m ook nog eens vlak bij de klassieke middenafstand ( 384 m ) te zitten. Hoe mooi kan het zijn. Het parcours is gevonden, nu nog de vraag hoe hard ga je. Ik loop regelmatig in het donker en afstandsmarkeringen zijn er niet dus klokken is lastig. Je kunt natuurlijk de eindtijd klokken, maar omdat je geen tussentijden kunt klokken is lopen op tijd toch lastig. Ik besluit om een tempo aan te houden waarbij ik nog net geen verzuring in de benen voel en de stopwatch nog even thuis te laten.  De afstand is er, het tempo is er, nu nog de pauze. Ik wil graag een dribbelpauze doen. Deze is bij de 380 m ongeveer 150 m geworden. Aan de ene kant twee lantarenpalen heen en terug en aan de andere kant tot aan een bushalte en terug. Hoe makkelijk kan het zijn. Bij de 1100m heb ik het ook gewoon heel praktisch gehouden. Ik dribbel  het stuk van 380 m en omdat het toch een rondje is eindig ik gewoon daar waar ik begin.

Zo, alles is bedacht nu de training. Om het lichaam te laten wennen aan deze trainingsvorm ben ik rustig begonnen. met 6 x 380 m  en  een volgende training 3 x 1100 m Het liep boven verwachting goed. De verleiding was daar om er nog een paar aan vast te plakken, maar niet gedaan. De bedoeling is om uit te breiden volgende week 8 x 380 en daarna 10 x 380. Voor de 1100 m elke week eentje erbij tot ik op 6 x zit.

Vandaag nog een 10,5 km gedaan op souplesse uitkijkend voor de gladheid in 52 min ( de 10 km gingen in 49 min ). Voorzichtig aan het kijken naar een halve marathon tegen eind maart en kwam de Spaarnwoudeloop tegen, maar voor het zover is eerst nog maar eens wat trainingen doen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s