trainingsgap(je)

De kleding en schoenen waren ook uitgerust.

Vanmorgen was het weer zover. Ik kon de hardloopoutfit weer aantrekken om een stukje te gaan hardlopen. De training heeft een ruime week stilgelegen en wel om de volgende reden. Vorige week vrijdag ben ik ziek geworden, net als een groot deel van Nederland had het griepvirus mij ook gevonden, en was maandag weer beter. Ik was dus drie dagen ziek geweest. Wat is de invloed op mijn training? Griep is een soort van topsport bedrijven voor het lichaam. Alle troepen worden ingezet om het virus te bestrijden.Wat een enorme hoeveelheid energie kost. Als het virus eenmaal bestreden is dan volgt een periode van herstel en moet je het lichaam zo min mogelijk gaan vermoeien met fysieke inspanning. Ik hou daarvoor de volgende regel aan elke ziektedag is twee dagen niet sporten Als deze rustperiode achter de rug is moet ik me ook weer fit genoeg voelen om te gaan sporten en anders er nog wat dagen aan plakken. Ik ben drie dagen ziek geweest wat betekend dat ik 6 dagen rust moest nemen. Vandaag, zondag, mocht ik het weer oppakken. Ik voelde me fit en uitgerust.De kleding en schoenen waren ook uitgerust en konden dus weer uit de kast gehaald worden voor een korte duurloop. Ik vind het onverstandig om de training weer op te pakken bij waar ik gebleven ben, maar even een stapje terug te doen. De interval training waar ik mee begonnen was gaat dan ook weer voor een week de kast in en de rustige duurloop staat deze week centraal. Vandaag een duurloopje van 6,6 km gedaan en het voelde goed. Zo goed dat ik even met de gedachte speelde om er nog een stukje aan vast te plakken, maar uit ervaring weet ik dat dat het herstel niet ten goede komt. Al met al had ik dus een verplicht trainingsgap(je) van een week, maar erg vind ik dit niet want ik kan nu uitgerust de trainingen weer starten. Het plan van de halve marathon in maart blijft gewoon staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s