Op de rails

De trainingen staan weer op de rails.

Vanmorgen stond een duurloop op het programma. Ik had een rustige duurloop van 13 km in gedachten, maar na de eerste kilometer begon het te regenen en waaien en besloot ik het gaspedaal wat in te trappen want dit was geen weer voor een rustige duurloop.

De afgelopen week heb ik weer de interval trainingen opgepakt. Na een week rustig aan na een paar ziektedagen vond ik het welletjes en kon de interval weer op het programma bijgeschreven worden. Dinsdag 6 x 380m gedaan. Donderdag 7 x 380m en zaterdag 10 x 200m . Voor mijn ziek zijn liep ik ook 5 x 1100m , maar vond het nog te vroeg om dit nu al weer op te pakken. Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet rouwig om, want de korte interval vind ik veel leuker om te doen. Lekker even aanzetten en het einde gelijk in zicht hebben. Doortrekken en weer uitlopen. Voor wedstrijdafstanden  van 10 km en meer heb je denk ik wel profijt van wat langere intervallen, dus volgende week gaat de 1100m zeker weer zijn intrede doen. De trainingen staan weer op de rails.

De duurloop van vanmorgen was dus al snel veranderd van een rustige duurloop in een stevige duurloop. De wind stond gunstig. Ik had hem tegen – mee – tegen – mee. Altijd prettig om te weten dat je hem het laatste stuk mee hebt. ( je kunt je route er natuurlijk ook naar plannen ) Deze 13 km is geen rondje , maar een heen en terug met een lusje als keerpunt. Het grootste deel autovrij, geen stoplichten of kruispunten. Een heerlijk stuk om tempo te lopen afgezien van de honden die je onderweg tegenkomt, maar die kunnen er dan wel weer voor zorgen dat het tempo soms flink opgevoerd wordt als je ziet dat zijn baas hem ter ternauwernood aan de riem kan houden. Toen ik na 13 km het gaspedaal weer losliet zag ik op mijn klokje 59:16 min. Een prima tijd voor dit moment. Zoals ik al schreef, de trainingen staan weer op de rails.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s