Ongeveer

Afgelopen donderdag had ik zin in een intervaltraining. Ik heb geen schema en dus staat er niets in de weg om dit te doen. Eigenlijk loop ik gewoon waar ik op dat moment zin in heb, waarbij ik wel de belastbaarheid van mijn lichaam in de gaten hou. Een intervaltraining dus. Vroeger toen ik nog lid was van een atletiekvereniging en baantrainingen deed waren de korte interval mijn favoriet. 200tjes , 300tjes en 400tjes, daar deed je mij een plezier mee. Donderdag werd  het 15 x 200 m met 200 m dribbelpauze. Ik wist een mooi autovrij dijkweggetje, de Lage Kadijk, waar ik dit kon doen.

Het is ongeveer 2 km om hier te komen. Dit kon ik mooi gebruiken voor een warming up. Eerst ongeveer 1 km rustig inlopen. Dan wat rekken en weer ongeveer 1 km met daarin wat loopscholingsoefeningen en wat korte versnellingen van ongeveer 50 m aan het eind. Zo kwam ik bij de Lage Kadijk. Dit is een smalle weg voor voetgangers en fietsers tussen twee weilanden door. Het eerste stukje, ongeveer 20 m neem ik in de interval niet mee, omdat hier een oversteekplaats is voor koeien die met mij geen rekening houden als ze naar stal willen.  Na deze oversteek blijft er ongeveer 400m  over met na ongeveer 200m een dwarssloot die de ongeveer 400m dus ongeveer in tweeën splitst.  De training kon beginnen.

De wind stond gunstig. Ik had hem de eerste ongeveer 200m met aansluitend ongeveer 200m dribbelpauze mee. De tweede ongeveer 200m met ongeveer 200m dribbelpauze had ik de wind dus pal tegen. Dit maakte de training mooi gevarieerd. De langere pas met wind mee en de korte pas met wind tegen.  Tijd heb ik niet gemeten omdat het twee zulke verschillende ongeveer 200m waren en de wind zo wie zo een te grote rol zou spelen. Er stond een stier vlak langs het pad met rondom hem zijn harem. Ik geloof dat hij meer belangstelling had voor mij dan voor de dames rondom hem. Nadat ik al een keer of acht voorbij was gekomen was hij er maar bij gaan liggen, maar vanuit mijn ooghoeken zag ik zijn kop mij volgen . Gelukkig zat er een sloot tussen.  De laatste ongeveer 200m liep ik met de wind mee. Uitkijken dat ik er in mijn enthousiasme geen sprint van ging maken , want dan zal je net zien dat je je blessure krijgt. De training zat er bijna op, alleen nog de ongeveer 2 km terug naar huis lopen.

De training zat erop. Het was een lekkere training geweest. Volgende week misschien een 10 x ongeveer 400m doen.

overstekende koeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s